არქივი → ფილმები → მე, დენიელ ბლეიკი
კინოფესტივალი მედიაში
სექცია: ევროპული კინოს ფორუმი
ქვეყანა: დიდი ბრიტანეთი /საფრანგეთი/ბელგია
წელი: 2016

 

I, Daniel Blake

100 წთ, ფერადი

რეჟისორი: კენ ლოუჩი სცენარი: პოლ ლავერთი ოპერატორი: რობი რაიანი მონტაჟი: ჯონათან მორისი მუსიკა: ჯორჯ ფენტონი მონაწილეობენ: დეივ ჯონსი, ჰეილი სქუაიერსი

59 წლის დენიელ ბლეიკი მთელი ცხოვრება დურგლად მუშაობდა ნიუკასლში. ახლა, ცხოვრებაში პირველად, დახმარება დაჭირდა სახელმწიფოსგან. მისი ბედი გადაეკვეთება მარტოხელა ქეითის და მის ორ ახალგაზრდა შვილს - დეიზის და დილანს. ქეითის, ლონდონის უსახლკაროთათვის განკუთვნილი ერთოთახიანი ჰოსტელიდან თავის დასაღწევად, ისღა დარჩენოდა, რომ 300 მილის მოშორებით, უცნობ ქალაქში საცხოვრებლად გადასვლაზე დათანხმებულიყო. თანამედროვე ბრიტანული ბიუროკრატიის მახეში აღმოჩენილი დენიელი და ქეითი ერთმანეთს ამ უკაცრიელ მხარეში ხვდებიან. აქ ისევ გაისმის ნაცნობი რიტორიკა, რომ „ვინც არ მუშაობს, მას არც ჭამის უფლება არ აქვს".

Production:
BBC (support)
BFI (support)
Les Films du Fleuve
Sixteen Films
Why Not Productions
Wild Bunch
International sales:
Wild Bunch

 

კენ ლოუჩი

 

დაიბადა 1936 წელს, ნანიტონში. ოქსფორდში სწავლობდა იურისპრუდენციას, მაგრამ სასცენო კარიერამ გაიტაცა. სრულმეტრაჟიანი სადებიუტო მხატვრული ფილმი „საბრალო ძროხა“ 1967 წელს გადაიღო, ხოლო ერთი წლის შემდეგ - „კესი“, რომელიც დრესდღეობით ერთ-ერთ საუკეთესო ბრიტანულ ფილმად ითვლება. სოციალურ პრობლემებზე გადაღებული მისი ნამუშევრები შემდგომ ათწლეულებში არ გახმაურებულა, შეზღუდული დისტრიბუციის და ცენზურის გამო. ლოუჩის სახელი ისევ წინა პლანზე გამოვიდა 1990-იან წლებში, როდესაც მისმა არანაკლებ აქტუალურმა ნამუშევრებმა ჯილდო ჯილდოზე დაიმსახურა და დღესდღეობით ის ევროპის ერთ-ერთ მოწინავე რეჟისორად ითვლება.

 

 

 

 

 

 

Filmography/ფილმოგრაფია:

2016 I, Daniel Blake

2014 Jimmy's Hall

2013 The Spirit of '45 (Documentary)

2012 The Angels' Share

2010 Route Irish

2009 Looking for Eric

2007 It's a Free World...

2007 To Each His Own Cinema (segment "Happy Ending")

2006 The Wind That Shakes the Barley

2005 McLibel (Documentary)

2005 Tickets

2004 Ae Fond Kiss...

2002 September 11 (segment "United Kingdom")

2002/I Sweet Sixteen

2001 The Navigators

2000 Bread and Roses

1998 The Flickering Flame (Documentary)

1998 McLibel: Two Worlds Collide (Documentary)

1998 My Name Is Joe

1996 Carla's Song

1995 A Contemporary Case for Common Ownership (Documentary short)

1995 Land and Freedom

1994 Ladybird Ladybird

1993 Raining Stones

1991 Riff-Raff

1990 Hidden Agenda

1989 The View from the Woodpile (TV Movie documentary)

1989 Time to Go (Documentary short)

1986 Singing the Blues in Red

1985 Which Side Are You On? (Documentary)

1983 Questions of Leadership (TV Movie documentary)

1983 The Red and the Blue: Impressions of Two Political Conferences - Autumn 1982 (TV Movie documentary)

1981 Looks and Smiles

1981 A Question of Leadership (TV Movie documentary)

1980 Auditions (TV Movie documentary)

1980 The Gamekeeper

1979 Black Jack (as Kenneth Loach)

1971-1977 Play for Today (TV Series) (3 episodes)

1975 Days of Hope (TV Mini-Series) (4 episodes)

1973 A Misfortune (TV Movie)

1973 Full House (TV Series) (1 episode)

1971 The Save the Children Fund Film (Documentary)

1971 Family Life (as Kenneth Loach)

1971 ITV Sunday Night Theatre (TV Series) (1 episode)

1969 Kes (as Kenneth Loach)

1965-1969 The Wednesday Play (TV Series) (10 episodes)

1967 Poor Cow (as Kenneth Loach)

1964 Diary of a Young Man (TV Series) (3 episodes)

1964 Z Cars (TV Series) (3 episodes)

 

1964 Teletale (TV Series) (1 episode)