არქივი → ფილმები → საფარი
კინოფესტივალი მედიაში
სექცია: ევროპული კინოს ფორუმი
ქვეყანა: ავსტრია 
წელი: 2016

 

Safari

90 წთ, ფერადი

რეჟისორი: ულრიხ ზაიდლი სცენარი: ვერონიკა ფრანცი, ულრიხ ზაიდლი ოპერატორი: ვოლფგანგ თალერი, იერჟი პალაჩი მონაწილეობენ: გერალდ აიჰინგერი, ევა ჰოფმანი, მანუელ აიჰინგერი, თინა ჰოფმანი, მანფრედ ელინგერი, ინგე ელინგერი, ფოლკერ ნეემანი, მარიკა ნეემანი, მარკოლფ შმიდტი, ერიკ მიულერი

აფრიკა. ველურ სივრცეებში, სადაც ტყის ანტილოპები, იმპალები, ზებრები, გნუები და ათასობით სხვა არსებები სარჩოს ძიებაში არიან, ისინი შვებულებას ატარებენ. გერმანელი და ავსტრიელი მონადირე ტურისტები მანქანით ბუჩქებით დაბურულ მხარეში გადაადგილდებიან, იცდიან, დასდევენ თავიანთ მსხვერპლს. ისინი ესვრიან მათ, მღელვარებისგან ქვითინებენ და მონადირებული ცხოველების ფონზე პოზირებენ. ფილმი ცხოველებზე ნადირობის და ადამიანის ბუნების შესახებ.

Production:
Ulrich Seidl Film Produktion, Danish Documentary Production ApS
World sales:
Coproduction Office

 

ულრიხ ზაიდლი

ულრიხ ზაიდლმა კარიერა ისეთი პრემირებული დოკუმენტური ფილმების გადაღებით დაიწყო, როგორებიცაა „კარგი სიახლეები“ (1990), „ცხოველური სიყვარული“ (1990) და „მოდელები“ (1998). ზაიდლის პირველმა სრულმეტრაჟიანმა მხატვრულმა ფილმმა „ძაღლური დღეები“, 2001 წლის ვენეციის კინოფესტივალზე ჟიურის სპეციალური პრიზი დაიმსახურა. 2007 წელს გადაღებულ ფილმს „იმპორტი ექსპორტი“, რომელიც მისი საპროდიუსერო კომპანიის მიერ გამოშვებული პირველი ფილმი იყო, წარმატებული და მრავალი პრიზის მფლობელი კინოსურათი „სამოთხის ტრილოგია“ (2012) მოყვა. მასში შემავალი სამი ფილმის პრემიერა კანის, ვენეციის და ბერლინის კინოფესტივალების საკონკურსო ჩვენებებზე შედგა. მისი უკანასკნელი ფილმებია „სარდაფში“ (2014) და „საფარი“ (2016).

 

Filmography/ფილმოგრაფია:

1980 One Fourty (Documentary short)

1982 The Prom

1984 Look 84 (Documentary short)

1989 Krieg in Wien

1990 Good News: Newspaper Salesmen, Dead Dogs and Other People from Vienna (Documentary)

1992 Loss Is to Be Expected (Documentary)

1994 The Last Real Men (Documentary)

1996 Animal Love (Documentary)

1996 Pictures at an Exhibition (TV Movie documentary)

1997 The Bosom Friend (TV Movie documentary)

1998 Fun Without Limits (Documentary)

1999 Models

2001 Dog Days

2002 State of the Nation: Austria in Six Chapters (Documentary)

2003 Jesus, You Know (Documentary)

2006 Brothers, Let Us Be Merry (Documentary short)

2007 Import Export

2012 Paradise: Faith

2012 Paradise: Love

2013 Venice 70: Future Reloaded (Short)

2013 Paradise: Hope

2014 In the Basement (Documentary)

 

2016 Safari (Documentary)