არქივი → ფილმები → მასწავლებელი
კინოფესტივალი მედიაში
სექცია: ევროპული კინოს ფორუმი
ქვეყანა: სლოვაკეთი /ჩეხეთი
წელი: 2016

 

Ucitelka

102 წთ, ფერადი

რეჟისორი იან ჰრჟებეიკი სცენარი პეტრ იარჰოვსკი ოპერატორი მარტინ ჟიარანი მონტაჟი ვლადიმირ ბარაკი მუსიკა მიჰალ ნოვინსკი მონაწილეობენ უზანა მაურერი, სონგორ კასაი, ზუზანა კონეჩნა, ტამარა ფიშერი, მარტინ ჰაველკა

1980-იანი წლების დასაწყისი, ჩეხოსლოვაკია. დაწყებითი სკოლის დირექტორი საგანგებო მშობელთა კრებას იწვევს. ბრალდებულია ერთი შეხედვით გულთბილი, კეთილი და სანდომიანი შესახედაობის მქონე მასწავლებელი, ქალბატონი დრაზდეჰოვა. ბრალად ედება, რომ ის მოსწავლეების მშობლებს სხვადასხვა ნივთის შეკეთებისთვის, მატერიალური კომფორტის საშუალებებისა და სასიყვარულო ურთიერთობებისთვის იყენებს.

Production:
Hugofilm Productions
World sales:
NEW EUROPE FILM SALES

 

იან ჰრჟებეიკი

იან ჰრჟებეიკი დაიბადა 1967 წელს, პრაღაში. ის ჩეხური კინოს ერთ-ერთი ყველაზე ნაყოფიერი და მრავალმხრივი რეჟისორია. მისმა სადებიუტო ნამუშევარმა „Big Beat“ (1993) პირველი ჩეხური ლომი დაიმსახურა, საუკეთესო ფილმის და საუკეთესო რეჟისორის კატეგორიაში. ფილმი „კომფორტული ბუნაგები“, რომელიც 1999 წელს კარლოვი ვარის კინოფესტივალის კონკურსში მონაწილეობდა და „პუპენდო“ (2003) პოსტ-რევოლუციური ჩეხური კინოს ჰიტებადაა აღიარებული. ჯრჟებეიკი წარდგენილი იყო ამერიკული კინოაკადემიის ჯილდოზე ტრაგიკომედიისთვის „ძალა ერთობაშია“ (2000), რომელმაც კიდევ ერთი ჩეხური ლომი მიიღო საუკეთესო ფილმის კატეგორიაში.

 

 

 

 

 

 

 

Selected Filmography/რჩეული ფილმოგრაფია:

2016 The Teacher

2013 Honeymoon

2012 Garbage, the City and Death

2012 4Some

2011 Innocence

2010 Zitra se bude

2009 Kawasaki's Rose

2008 Shameless

2008 I'm All Good

2007 Medvídek

2006 Beauty in Trouble

2004 Up and Down

2003 Pupendo

2000 Divided We Fall

1999 Cosy Dens

1998 Ceská soda

1993 Sakalí léta

1991 You Do Nothing Because You've Got No Good Reason

1989 1948 AD (Short)

 

1988 Everything You Always Wanted to Know About Sex But Were Afraid to Experience