ზაფხულს გადარჩენილები
პროგრამა → ფილმები დღეების მიხედვით → ზაფხულს გადარჩენილები
კინოფესტივალი მედიაში
სექცია: ბალტიის ქვეყნები
ქვეყანა: ლიეტუვა 
წელი: 2018

ზაფხულს გადარჩენილები

91 წუთი/ფერადი

 

აღწერა:

ზაფხულს გადარჩენილებიფილმი-მოგზაურობაა, სადაც ფსიქოლოგ ინდრეს ავალებენ, რომ ორი ახალგაზრდა პაციენტიპაულიუსი და იუსტე ზღვისპირა ქალაქის ფსიქიატრიულ საავადმყოფოში გადაიყვანოს. ინდრე ფსიქოლოგიის კურსდამთავრებულია, რომელსაც ადამიანებთან ურთიერთობა უჭირს, პაულიუსს ბიპოლარული აშლილობა აქვს და ხასიათი მუდმივად ეცვლება, ხოლო იუსტეს თვითმკვლელობის მცდელობის შემდეგ, მკურნალობენ, მაგრამ ის არ აღიარებს, რომ დახმარება ჭირდება. ერთად მოგზაურობა მათ აახლოებს, მაგრამ დაეხმარება თუ არა ეს გადარჩენაშიც?

 

რეჟისორი: მარია ქავთარაძე

სცენარი: მარია ქავთარაძე

ოპერატორი: ლაურინას ბარეიშა, ვიტაუტას კატკუსი

მონტაჟი: დომას პეტრონისი

კოსტიუმების მხატვარი: ფაუსტა ნაუიალე

მუსიკა: დომას სტრუპინსკას

პროდიუსერი: მარია რაზგუტე

მონაწილეობენ:

ინდრე ინდრე პატკაუსკაიტე, პაულიუს მარკევიჩუსი, ფალმინე გლემჟაიტე, შარუნას ზენკიავიჩუსი

 

Production:

M-Films, Afterschool

World sales:

Heretic Outreach

 

 

მარია ქავთარაძე

მარია ქავთარაძე დაიბადა ვილნიუსში (ლიეტუვა). ის კინორეჟისურას ლიეტუვას მუსიკის და თეატრის აკადემიაში სწავლობდა. გადაღებული აქვს მოკლემეტრაჟიანი ფილმები: „ახალგაზრდობა“ (2013), „ნორმალური ადამიანები არ ფეთქდებიან“ (2013) დაიგლუ“ (2015). „ზაფხულს გადარჩენილებიმისი სრულმეტრაჟიანი დებიუტია.

 

Filmography:

2010 Paskutinis zmogus, su kuriuo as kalbejau (Short)

2013 Normal People Don't Explode Themselves (Short)

2013 Youngblood (Short)

2014 Man Dvim Keli (Short)

2014 Parketo skutejai (Short)

2015 Igloo (Short)

2018 Summer Survivors