ფავორიტი
პროგრამა → ფილმები დღეების მიხედვით → ფავორიტი
კინოფესტივალი მედიაში
სექცია: ევროპული კინოს ფორუმი
ქვეყანა: ირლანდია დიდი ბრიტანეთი, აშშ
წელი: 2018

ფავორიტი

120 წუთი/ფერადი

 

რეჟისორი: იორგოს ლანთიმოსი

სცენარი: დებორა დევისი, თონი მაკნამარა

ოპერატორი: რობი რაიანი

მონტაჟი: სემ სნიდი

კოსტიუმების მხატვარი: სენდი პაუელი

პროდიუსერი: სესი დემპსი, ედ გინი, იორგოს ლანთიმოსი, ლი მაგიდეი

 

 

მონაწილეობენ:

ოლივია კოლმანი, ემა სთოუნი, რეიჩელ ვაისი, ნიკოლას ჰოლტი, ჯო ალვინი, მარკ გატისი, ჯეკ ვილი, ჯონ ლოკი, ჯენი რეინსფორდი, ბასილ აიდენბენცი

 

Production:

Element Pictures, Film4, Scarlet Films, Arcana (US), Waypoint Entertainment (US)

World sales:

Fox Searchlight Pictures International

 

აღწერა:

მე-18 საუკუნის დასაწყისი. ინგლისი საფრანგეთს ებრძვის. ამის მიუხედავად, გაცხარებული მიმდინარეობს იხვების შეჯიბრი და ანანასსაც არავინ იკლებს. ტახტზე ავადმყოფი დედოფალი ანა ზის, ხოლო ქვეყანას მისი ახლო მეგობარი, ლედი სარა განაგებს. როდესაც ახალი მოახლე, ებიგაილი ჩამოდის, სარა მისით იხიბლება. სარა მასზე ზრუნავს და ებიგაილსაც უჩნდება შესაძლებლობა, რომ თავის არისტოკრატულ ფესვებს დაუბრუნდეს. სარა ომისგან დაღლილია და ამ დროს ებიგაილი მას სიცარიელეს უვსებს, როგორც დედოფლის კომპანიონი.

 

 

იორგოს ლანთიმოსი

ბერძენი რეჟისორი იორგოს ლანთიმოსი ნომინირებული იყო ოსკარზე საუკეთესო ორიგინალური სცენარისთვის, 2016 წლის ფილმით „კობორჩხალა“. ეს იყო მისი პირველი ინგლისურენოვანი ფილმი და მისი პირველი ფილმი, სადაც ცნობილი მსახიობები, მათ შორის კოლინ ფარელი და ლეა სეიდუ მონაწილეობდნენ. მისი მეორე ფილმი იყო 2009 წლის „ძაღლის კბილი“, რომელმაც კანის კინოფესტივალზე დიდი მოწონება დაიმსახურა და ოსკარზე იყო ნომინირებული, როგორც საუკეთესო უცხოენოვანი ფილმი. მის სხვა ფილმთაგან საგულისხმოა „კინეტა“ (2005), „წმინდა ირმის მოკვლა“ (2017, კოლინ ფარელის, ნიკოლ კიდმანის და ალიშა სილვერსთოუნის მონაწილეობით).

 

Filmography:

1995 O viasmos tis Hlois (Short)

1997 Despina Vandi: Deka Entoles (Video short)

2001 My Best Friend

2002 Uranisco Disco (Short)

2005 Kinetta

2009 Eshvi

2011 Alps

2013 Venice 70: Future Reloaded (Documentary)

2015 The Lobster

2017 The Killing of a Sacred Deer

2018 The Favourite