აპოლონი ღაზიდან
პროგრამა → ფილმები დღეების მიხედვით → აპოლონი ღაზიდან
კინოფესტივალი მედიაში
სექცია: ჰორიზონტები
ქვეყანა: შვეიცარია კანადა
წელი: 2018

აპოლონი ღაზიდან

78 წუთი/ფერადი

 

დოკუმენტური

რეჟისორი: ნიკოლა ვადიმოვი

სცენარი: ნიკოლა ვადიმოვი, ბეატრის გელპა

ოპერატორი: ფრენკ რაბელი

მონტაჟი: ქრისტინ ჰოფეტი

მუსიკა: კლოდ ფრადეტი

პროდიუსერი: ფილიპ კოეტუ, კოლეტ ლუმედი

 

 

 Production:

Akka Films, RTS - Radio Télévision Suisse, National Film Board of Canada (CA)

World sales:

National Film Board of Canada

 

აღწერა:

2013 წელს, ხელოვნების, მშვენიერების და წინასწარმეტყველების ღმერთის, აპოლონის ქანდაკება აღმოაჩინეს ღაზას სექტორში, რომელიც მოგვიანებით უცნაურ ვითარებაში გაუჩინარდა. ცოტა ხანში ამ განძის შესახებ ჭორი გავრცელდა. ფილმი, რომელიც იძიებს ამ ამბავს და, იმავდროულად, ისტორიაზეც მსჯელობს, წარმოგვიდგენს ნაკლებად ცნობილ რეალობას იმ ტერიტორიაზე, რომელსაც ომით მიყენებული ჭრილობები და ულმობელი ბლოკადის შედეგები ატყვია. აქ ისევ ღირსებით და დაუმორჩილებლობით ცხოვრობენ.

 

 

ნიკოლა ვადიმოვი

დაიბადა 1964 წელს, ჟენევაში. არის დოკუმენტური და მხატვრული ფილმების რეჟისორი, რომელთაგანაც საგულისხმოა მრავალი ჯილდოს მფლობელი ფილმი „საიდუმლოებანი“ (1997). მისი ბოლო ნამუშევრები „ჟან ციგლერი - ნებისყოფის ოპტიმიზმი“ (2016), „სპარტანელები“ (2014), „ოპერაცია თავისუფლება“ (2012) და „Aisheen“ ისეთ პრესტიჟულ კინოფესტივალებზე აჩვენეს, როგორებიცაა ბერლინალე, ლოკარნოს კინოფესტივალი და კანის რეჟისორების ორკვირეული.

 

Filmography:

1991 Le Bol (Documentary short)

1992 Les Gants d'Or d'Akka (Documentary)

1997 Clandestins

2000 15, rue des bains

2000 Mondialito

2002 Kadogo (TV Movie)

2003 Alinghi: The Inside Story (Documentary)

2005 L'accord (Documentary)

2007 Les mystères de Monte Sana (TV Movie documentary)

2010 Aisheen (Still Alive in Gaza) (Documentary)

2012 Operation Libertad

2014 Chasseurs de crimes (Documentary)

2014 Spartans (Documentary)

2016 Jean Ziegler, l'optimisme de la volonté (Documentary)

2018 The Apollo of Gaza (Documentary)