პარიზული განათლება
პროგრამა → ფილმები სექციების მიხედვით → პარიზული განათლება
კინოფესტივალი მედიაში
სექცია: ევროპული კინოს ფორუმი
ქვეყანა: საფრანგეთი 
წელი: 2018

პარიზული განათლება

137 წუთი/შავ-თეთრი

 

რეჟისორი: ჟან-პოლ სივეირაკი

სცენარი: ჟან-პოლ სივეირაკი

ოპერატორი: პიერ-იუბერ მარტენი

მონტაჟი: ლუიზ ნარბონი

 

მონაწილეობენ:

ანდრანიკ მანე, დიან რუქსელი, ჯენა ტიამი, გონზაგ ვან ბერვესელესი, კორენტენ ფილა, ნიკოლა ბუშო, შარლოტ ვან ბერვესელესი, სოფი ვერბეეკი, ქრისტინ ბრიუშე, გრიგორი მანუკოვი

 

Production:

Moby Dick Films, ARP Sélection

World sales:

Les Films du Losange

 

აღწერა:

ეტიენი პარიზში ჩადის და კინემატოგრაფის შესასწავლად სორბონის უნივერსიტეტში იწყებს სწავლას. აქ ის ხვდება მათიასს და ჟან-ნოელს, რომელთაც ასევე ძალიან უყვართ კინო. ისინი სწავლობენ მთელი წლის მანძილზე და ამ ხნის განმავლობაში, მეგობრობის და სიყვარულის გამოწვევების წინაშე დგებიან და შემოქმედებითი ბრძოლის ასპარეზის არჩევა უწევთ.

 

 

ჟან-პოლ სივერიაკი

დაიბადა 1964 წელს, ფირმინიში (საფრანგეთი). ლიონის უნივერსიტეტში სწავლობდა ფილოსოფიას და შემდეგ — ლაფემის კინოსკოლაში კინორეჟისურას ეუფლებოდა. 1999-2010 წლებში, კლერ სიმონთან ერთად, სკოლაში კინორეჟისურის დეპარტამენტს ხელმძღვანელობდა. 2011 წლიდან პარიზ VIII-ის უნივერსიტეტში კინოხელოვნებას ასწავლიდა. ის ფრანგული ახალი ტალღის ერთ-ერთ ყველაზე მნიშვნელოვან წარმომადგენლად ითვლება.

 

Filmography:

1991 Life According to Luc (Short)

1996 Neither Eve Nor Adam

2000 Les solitaires

2001 Fantômes

2002 Man's Gentle Love

2003 All the Fine Promises

2005 Through the Forest

2010 Young Girls in Black

2014 My Friend Victoria

2018 A Paris Education