თუნდაც ჩაგვწერონ ისტორიაში ბარბაროსებად
პროგრამა → ფილმები სექციების მიხედვით → თუნდაც ჩაგვწერონ ისტორიაში ბარბაროსებად
კინოფესტივალი მედიაში
სექცია: ევროპული კინოს ფორუმი
ქვეყანა: რუმინეთი ჩეხეთის რესპუბლიკა, საფრანგეთი, ბულგარეთი, გერმანია
წელი: 2018

თუნდაც ჩაგვწერონ ისტორიაში ბარბაროსებად

140 წუთი/ფერადი

 

რეჟისორი: რადუ ჟუდე

სცენარი: რადუ ჟუდე

ოპერატორი: მარიუს პანდურუ

მონტაჟი: კატალინ კრისტუტიუ

კოსტიუმების მხატვარი: ჩირესიკა კუჩიუკი, იულიანა ვილსანი

პროდიუსერი: ადა სოლომონი

 

მონაწილეობენ:

იოანა იაკობი, ალექსანდრუ დაბიჯა, ბოგდან ალექსანდრუ, იონ რიზეა, კლაუდია იერემია, იონ არკუდეანუ

 

Production:

Hi Film Productions, Endorfilm, Les Films d'Ici, Klas Film, Komplizen Film

World sales:

Beta Cinema

 

აღწერა:

„თუნდაც ჩაგვწერონ ისტორიაში ბარბაროსებად  “ - მინისტრთა კაბინეტში წარმოთქმული ამ სიტყვებით, 1941 წლის ზაფხულში, ეთნიკური წმენდა დაიწყო აღმოსავლეთის ფრონტზე. ფილმი ამ განაცხადის კომენტირების მცდელობაა.

 

 

 

რადუ ჟუდე

დაიბადა 1977 წელს, რუმინეთში. დაამთავრა მედიის უნივერსიტეტი ბუქარესტში. გადაიღო რამდენიმე მოკლემეტრაჟიანი ფილმი, მათ შორის: „ტელევიზორი ქუდით“ (2006) და „ალექსანდრა“ (2006). მისი პირველი სრულმეტრაჟიანი ნამუშევარი „უბედნიერესი გოგონა დედამიწაზე“ (2009) ბერლინში არტ ფილმების საერთაშორისო კონფედერაციის ჯილდოთი აღინიშნა. მისი მოგვიანებით გადაღებული ფილმი „ჩვენი ოჯახის ყველა წევრი“ (2012) და ორი მოკლემეტრაჟიანი ფილმი - „ღრუბლის ჩრდილი“ (2013) და „ის შეიძლება კედლის მიღმა გავიდეს“ (2014) კანის რეჟისორთა ორკვირეულზე საჩვენებლად შეარჩიეს. მოგვიანებით გადაღებულმა ფილმმა „ყოჩაღ!“ (2015) ბერლინალეზე ვერცხლის დათვი მოიპოვა საუკეთესო რეჟისურისთვის.

 

Filmography:

2002 In familie (TV Series)

2006 Alexandra (Short)

2006 The Tube with a Hat (Short)

2007 In the Morning (Short)

2009 The Happiest Girl in the World

2011 A Film for Friends

2012 Everybody in Our Family

2013 Shadow of a Cloud (Short)

2014 It Can Pass Through the Wall (Short)

2014 Scurt/4: Istorii de inimã neagrã

2015 Aferim!

2016 Scarred Hearts

2017 The Dead Nation (Documentary)

2018 Cele doua executii ale Maresalului (Documentary short)

2018 I Do Not Care If We Go Down in History as Barbarians