მდუმარე პროტესტი
პროგრამა → ფილმები სექციების მიხედვით → მდუმარე პროტესტი
კინოფესტივალი მედიაში
სექცია: დამზადებულია გერმანიაში
ქვეყანა: გერმანია 
წელი: 2018

მდუმარე პროტესტი

111 წუთი/ფერადი

 

აღწერა:

1956 წელია. დასავლეთ ბერლინში, აღმოსავლეთ ბერლინიდან წასული სკოლის მოსწავლეები ტეო და კურტი ფილმს ნახავენ, რომელიც ბუდაპეშტის მოვლენებს ასახავს. უკან დაბრუნებულები, მეექვსეკლასელი ბიჭები გადაწყვეტენ გაკვეთილის დროს წუთიერი დუმილი მიაგონ 1956 წლის უნგრეთის ამბოხის მსხვერპლებს და ამით, სოლიდარობა გამოხატონ. ვერც მოსწავლეები, ვერც მათი მშობლები და ვერც სკოლის ადმინისტრაცია ვერ წარმოიდგენდა თუ რა შეიძლება მოჰყოლოდა სოლიდარობის გამოხატვის აკრძალვას.

 

რეჟისორი: ლარს კრაუმე

სცენარი: ლარს კრაუმე

ოპერატორი: იენს ჰარანტი

მონტაჟი: ბარბარა გიზი

კოსტიუმების მხატვარი: ესერ ვალცი

პროდიუსერი: მირიამ დიუსელი, სიუზან ფრაიერი, კალე ფრიცი, თომას კუფუსი

 

მონაწილეობენ:

იორდის ტრიბელი, რონალდ ცერფელდი, ფლორიან ლუკასი, ბურგჰარტ კლაუსნერი, ლენა კლენკე, როლფ კანისი, კარინა ნ. ვიზე, თომ გრამენცი, დანიელ კრაუსი, მიჰაელ გვისდეკი

 

 

Production:

Akzente Film & Fernsehproduktion, StudioCanal Produktion, Zero One Film, Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF)

World sales:

StudioCanal

 

 

ლარს კრაუმე

ლარს კრაუმე დაიბადა 1973 წლის 24 თებერვალს, კიერიში (პიედმონტი, იტალია). ის არის რეჟისორი და სცენარისტი, რომელიც ცნობილია ფილმებით: „ხალხი ფრიც ბაუერის წინააღმდეგ“ (2015), „მდუმარე რევოლუცია“ (2018) და „ცხოვრება ხანმოკლეა მახინჯ ქალთან ერთად საცეკვაოდ“ (1996).

 

Filmography:

2001 Viktor Vogel - Commercial Man

2005 Keine Lieder über Liebe

2005 Kismet - Würfel Dein Leben!

2010 The Coming Days

2013 Meine Schwestern

2015 Familienfest

2015 The People vs. Fritz Bauer

2018 The Silent Revolution