თარჯიმანი
პროგრამა → ფილმები ქვეყნების მიხედვით → თარჯიმანი
კინოფესტივალი მედიაში
სექცია: ევროპული კინოს ფორუმი
ქვეყანა: სლოვაკეთი ჩეხეთის რესპუბლიკა, ავსტრია
წელი: 2018

თარჯიმანი

100 წუთი/ფერადი

 

რეჟისორი: მარტინ შულიკი

სცენარი: მარტინ შულიკი, მარეკ ლეშჩაკი

ოპერატორი: მარტინ შტრბა

მონტაჟი: ოლგა კაუფმანოვა

კოსტიუმების მხატვარი: კატარინა ჰოლა

მუსიკა: ვლადიმირ გოდარი

პროდიუსერი: რუდოლფ ბირმანი, მარტინ შულიკი

 

მონაწილეობენ:

პეტერ სიმონიშჩეკი, ირჟი მენცელი, ზუზანა მაურერი, ანა რაკოვსკა, ევა კრამეროვა

 

Production:

Titanic, In Film Praha, coop99, Rozhlas a televízia Slovenska - Radio and Television Slovakia, Ceská Televize

World sales:

Celluloid Dreams

 

აღწერა:

80 წლის ალი უნგარი გადააწყდება ყოფილი ნაცისტი ოფიცრის წიგნს, რომელშიც აღწერილია სლოვაკეთში მისი ომისდროინდელი საქმიანობა. ის ხვდება, რომ მისი მშობლები ამ ოფიცრის მოკლულია. ის შურისძიებას გადაწყვეტს, მაგრამ მის ნაცვლად, ოფიცრის 70 წლის შვილს, პენსიაში გასულ მასწავლებელ გეორგს იპოვნის. გეორგი, რომელიც ცხოვრებაში სულ გაურბოდა მამას, ცდილობს, მეტი გაიგოს მის შესახებ და ალის თავაზობს, რომ მისი თარჯიმანი გახდეს. ორი ერთმანეთისგან სრულიად განსხვავებული მოხუცი გაუდგებიან გზას, რომ ომისდროინდელ ტრაგედიის თვითმხილველებს მიაკვლიონ.

 

 

მარტინ შულიკი

მარტინ შულიკი დაიბადა 1962 წლის 20 ოქტომბერს, ჟილინაში (სლოვაკეთი). ის არის რეჟისორი და სცენარისტი, რომელიც ცნობილია ფილმები: „ბაღი“ (1995), „ბოშა“ (2011) და „მზის ქალაქი“ (2005).

 

Filmography:

1989 The Position

1991 Neha

1993 Don Quijote z Krivian

1993 Vsetko co mam rad

1995 The Garden

1996 Súkromny skanzen (Documentary)

1997 Orbis Pictus

2000 Landscape

2002 The Key for Determining Dwarfs or The Last Travel of Lemuel Gulliver

2005 The City of the Sun

2007 Martin Slivka - Muz, ktory sadil stromy (Documentary)

2010 25 from the Sixties, or The Czechoslovak New Wave (Documentary)

2011 Gypsy

2014 Slovensko 2.0

2018 The Interpreter