მელბურნი
პროგრამა → ფილმები ქვეყნების მიხედვით → მელბურნი
კინოფესტივალი მედიაში
სექცია: ჰორიზონტები
ქვეყანა: ირანი 
წელი: 2014

მელბურნი

93 წუთი/ფერადი

 

რეჟისორი: ნიმა ჯავიდი

სცენარი: ნიმა ჯავიდი

ოპერატორი: ჰუმან ბეჰმანეში

მონტაჟი: სეპიდე აბდოლვაჰაბი

მუსიკა: ჰამედ საბეთი

კოსტიუმების მხატვარი: კეივან მოღადამი

 

მონაწილეობენ:

პაიმან მაადი, ნეგარ ჯავაჰერიანი, მანი ჰაღიღი, შირინ იაზდანბახში, ელჰამ კორდა, როშანაკ გერამი, მერნუშ შაჰჰოსეინი, ალირეზა ოსტადი

 

 

Production:

Javad Norouzbeigi (Qabe Aseman Art Institute)

World sales:

Iran Independents

 

აღწერა:

ამირი და სარა ახალგაზრდა წყვილია თეირანიდან, რომლებიც ავსტრალიაში, მელბურნში სასწავლებლად გამგზავრებას აპირებენ. მაგრამ გამგზავრებამდე რამდენიმე საათით ადრე, ისინი მოულოდნელად დრამატულ ვითარებაში აღმოჩნდებიან. ამირის და სარას რეალური მოგზაურობა აეროპორტიდან შორს, საკუთარ სახლში იწყება.

 

 

ნიმა ჯავიდი

ნიმა ჯავიდი ირანელი სცენარისტი და რეჟისორია, რომელიც 1980 წელს დაიბადა. ფილმებზე მუშაობა 18 წლის ასაკში, მოკლემეტრაჟიანი ფილმის „მარათონის ჩემპიონი“ (2000) გადაღებით დაიწყო. მისმა პირველმა სრულმეტრაჟიანმა ნამუშევარმა „მელბურნი“ (2014), რომელმაც ვენეციის კინოფესტივალის კრიტიკოსების კვირეული 2014 წელს გახსნა, 60-ზე მეტი ფესტივალი მოიარა მსოფლიოს მასშტაბით. ამჟამად ნიმა ჯავიდი მუშაობას ასრულებს თავის მეორე სრულმეტრაჟიან ფილმზე „ზედამხედველი“ (2018).

 

Filmography:

2000 Marathon champion (short)

2003 A call phone for O (short)

2006 Poor earth (short)

2008 Gap (short)

2010 Nap (short)

2014 Melbourne

2018 The Warden