ჭიათურის ამერიკელი კონცესიონერი ავერელ ჰარიმანი
პროგრამა → ფილმები ქვეყნების მიხედვით → ჭიათურის ამერიკელი კონცესიონერი ავერელ ჰარიმანი (გამეორება)
კინოფესტივალი მედიაში
სექცია: ქართული პანორამა
ქვეყანა: საქართველო 
წელი: 2018

ჭიათურის ამერიკელი კონცესიონერი - ავერელ ჰარიმანი

80 წუთი/ფერადი

 

დოკუმენტური

რეჟისორი: ოლიკო ჟღენტი

სცენარი: ოლიკო ჟღენტი

პროდუსერი: ოლიკო ჟღენტი

 

აღწერა:

ფილმის მოქმედებას „ნეპის“ დროინდელ ახლად გასაბჭოებულ საქართველოში გადავყავართ. 1925 წელი... რიგი წინააღმდეგობების მიუხედავად,

ახალგაზრდა ამერიკელი საქმოსანი ავერელ ჰარიმანი საბჭოთა მთავრობისგან კონცესიის სახით, ოცწლიანი ვადით, ჭიათურაში მარგანეცის საბადოების მოპოვებისა და ექსპორტის უფლებას იღებს.

 

 

 

ოლიკო ჟღენტი

დაამთავრა თბილისის ივ. ჯავახიშვილის სახელობის უნივერსიტეტის ხელოვნებათმცოდნეობის ფაკულტეტი; არის ამავე უნივერსიტეტის ჰუმანიტარული ფაკულტეტის მიწვეული ლექტორი, ბათუმის ხელოვნების უნივერსიტეტის ასოცირებული პროფესორი; რამდენიმე სამეცნიერო სტატიის, წიგნისა და მონოგრაფიის ავტორი. მუშაობდა სხვადასხვა ტელეკომპანიაში რეჟისორად; არის რამდენიმე დოკუმენტური ფილმის ავტორი და რეჟისორი, მათ შორის: „კნუტ ჰამსუნის კავკასიური მისტერიები (2005); ჯონ სტაინბეკი და რუსული დღიური(2008); ზურაბ  ნიჟარაძე (2011); ჯორჯ ბალანჩინი - სხვა ნაპირები (2013); ჰენრიკ იბსენი და საქართველო(2015).   

 

Filmography:

2005 Knut Hamsun's Caucasian Mysteries (doc.)

2008 John Steinbeck and "A Russian journal" (doc.)

2011 Dmitri Eristavi (I'am from Tbilisi) (doc.)

2011 The Fate of the Soldier and Scriptwriter Suliko Zhgenti (doc.)

2011 Zourab Nijaradze (doc.)

2012 I remember – Baadur Tzuladze (doc.)

2012 Remembering Ballanchine (doc.)

2018 The American Concessioner of Chiatura Manganese – Averell Harriman