თვე როგორც ერთი დღე
კინოფესტივალი მედიაში
სექცია: ქართული პანორამა
ქვეყანა: საქართველო 
წელი: 2016

 

Tve rogorts erti dghe

128 წთ, ფერადი

რეჟისორი: რეზო ესაძე სცენარი: ამირან დოლიძე ოპერატორი: კონსტანტინე ესაძე მონაწილეობენ: დათო ბეშიტაიშვილი, ია სუხიტაშვილი, მიხეილ გომიაშვილი

ნიჭიერი ახალგაზრდა პროფესორი მარლენი შორეული ჩრდილოეთიდან, უნივერსიტეტელი ამხანაგის წერილს იღებს, რომელიც მას საოცარ ქალაქ-პოლისში, რჩეულთათვის განკუთვნილ ადგილას, როგორც იგი მას უწოდებს, ჩრდილოეთის ათენში, ეპატიჟება სამუშაოდ. მარლენს არჩევანის გაკეთება უჭირს, რადგან მას წასვლის შემთხევაში ლოგინად ჩავარდნილი, ავადმყოფი დედის მიტოვება მოუწევს.

Production:
Studio "Lakumi"

 

რეზო ესაძე

დაიბადა 18 თებერვალს 1934 . საქართველოში, გურიაში, სოფელ შემოქმედში. . თბილისის ივ. ჯავახიშვილის სახ. უნივერსიტეტში დაამთავრე ფიზიკა-მათემატიკის ფაკულტეტი. 1958 წელს ჩაირიცხა საკავშირო კინომატოგრაფიის ინსტიტუტში კინოსარეჟისორო ფაკულტეტზე (ოსტატი: მიხეილ რომი). 1975 წლიდან არის დამდგმელი რეჟისორი კინოსტუდიაქართულ ფილმში“, სადაც გადაიღო 4 სრულმეტრაჟიანი მხატვრული ფილმი. როგორც კინომსახიობს შესრულებული აქვს 10 მთავარი როლი და ბევრი ეპიზოდური როლი სხვადასხვა ავტორების ფილმებში. მათ შორის: . რომის ერთი წლის 9 დღე“, აბულაძისმონანიება“, . ჩარკვიანისზოგი ჭირი მარგებელია“, . გუბენკოსდამსვენებელთა ქრონიკა“, . ლებედევისნაგაზი“, . კვირიკაძისქალაქი ანარადა სხვ. არის შოთა რუსთაველის სახელობის სახელმწიფო პრემიის და სახელმწიფო პრემიის ლაურეატი ფილმისთვისნეილონის ნაძვის ხე“.

 

 

 

 

 

Filmography/ფილმოგრაფია:

1962 Once

1965 Fro

1966 Four Pages Of One Young life

1969 Stop-Watch

1973 Every Saturday

1980 Love at First Sight

1981 The Mill In The Suburb

1982 Wedding Gift

1985 Nylon Fir-tree

2003 The Roof, or material of unfinished film

 

2016 Month as One Day